Εμπλέκουν τον Μόσιαλο με μεγάλη εταιρεία φαρμάκων ξένων συμφερόντων

Με την ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία Teva μπλέκουν τον Ηλία Μόσιαλο, την ώρα που η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για την … Υγεία στην Ελλάδα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τη μονοπώληση της ελληνικής αγοράς από τις ξένες πολυεθνικές των πάμφθηνων no name φαρμάκων.

Όπως αποκαλύπτει το newsbomb.gr, o Ηλίας Μόσιαλος το 2009 είχε επιμεληθεί και δημοσιεύσει μελέτη για το σύστημα Υγείας του Ισραήλ, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έπλεκε το εγκώμιο της φαρμακοβιομηχανίας Teva, εκθειάζοντας την εταιρεία για την ασφάλεια των σκευασμάτων της.

Την ίδια χρονιά όμως ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) έχει αντίθετη άποψη, καθώς οι αρχές των ΗΠΑ εντόπισαν νοθευμένα φάρμακα και ακάθαρτα εργαλεία ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν σε εργοστάσιο της εταιρείας.

Δύο χρόνια μετά, από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης, ο κ. Μόσιαλος, ανοίγει διάπλατα το δρόμο, ώστε η Teva να κατακλύσει την Ελλάδα με τα πάμφθηνα (αλλά αμφιβόλου ποιότητας, σύμφωνα με τον FDA) σκευάσματα που παράγει σε χώρες του Τρίτου Κόσμου!

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *