Ελπίδα σε άντρες με προβλήματα γονιμότητας

Γερμανοί και Ισραηλινοί επιστήμονες έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη, που δίνει ελπίδα σε πολλούς άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, να … γίνουν πατεράδες χωρίς τη βοήθεια δότη σπέρματος!

Οι επιστήμονες κατάφεραν να «φτιάξουν» σπέρμα από μερικά κύτταρα ποντικιών στο εργαστήριο και πιστεύουν ότι η ίδια τεχνική, με τη χρήση «γεννητικών κυττάρων» από τους όρχεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους ανθρώπους.

Για πρώτη φορά η ομάδα του καθηγητή Stefan Schlatt από το πανεπιστήμιο του Muenster στη Γερμανία, κατάφερε να αναπτύξει σπερματοζωάρια από κύτταρα που πήρε από τους όρχεις ποντικιών, τοποθετώντας τα σε ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον στο εργαστήριο.

Ο καθηγητής Mahmoud Huleihel, ο οποίος έκανε το ίδιο πράγμα στο πανεπιστήμιο Ben Gurion στην Beersheba του Ισραήλ είπε ότι: «Πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να αναπτυχθεί ανθρώπινο σπέρμα στο εργαστήριο με τη χρήση βλαστικών κυττάρων από τους όρχεις ενός άνδρα».

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις θεραπείες γονιμότητας και να επιτρέψει σε κάθε άντρα να αποκτήσει τα δικά του παιδιά» δήλωσε ο καθηγητής Richard Sharpe από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *