Εθιστικό είναι το σολάριουμ

Εξίσου εθιστικό με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι σύμφωνα με τους ερευνητές το σολάριουμ, καθώς, όπως ισχυρίζονται, αυτοί … που είναι παθιασμένοι με το μαύρισμα στη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν να το σταματήσουν, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ναρκομανείς που αναζητούν απεγνωσμένα τη δόση τους.

Μάλιστα οι ερευνητές καλούν τους χρήστες σολάριουμ ως «tanorexic» που αγνοούν τους κινδύνους για την υγεία και που ίσως χρειαστούν τη βοήθεια γιατρού για να το σταματήσουν.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα κάνοντας το εξής πείραμα: «ζήτησαν από ανθρώπους που έκαναν σολάριουμ να έχουν από δύο πεντάλεπτες επισκέψεις και στη συνέχεια μέτρησαν τη ροή αίματος στον εγκέφαλο τους. Στην πρώτη συνεδρία πράγματι υπήρξε έκθεση των ανθρώπων αυτών στην υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ στη δεύτερη συνεδρία οι ακτίνες είχαν μπλοκαριστεί με ειδικά φίλτρα, όχι όμως εν γνώσει αυτών που έκαναν σολάριουμ.

Το συμπέρασμα ήταν ότι όσοι είχαν εκτεθεί σε υπεριώδη ακτινοβολία ένιωθαν μειωμένη την ανάγκη να το επαναλάβουν όπως ακριβώς συμβαίνει με τους χρήστες ναρκωτικών όταν έχουν πάρει τη δόση τους.

Αντιθέτως, αυτοί που δεν είχαν εκτεθεί στην ακτινοβολία εμφάνιζαν εξίσου έντονη την ανάγκη τόσο πριν όσο και μετά τη συνεδρία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *