Εθελοντική αιμοδοσία στα Τρίκαλα

Την έβδομη εθελοντική αιμοδοσία … σε διάστημα 17 μηνών θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος αιμοδοσίας Τρικάλων την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: « Όλοι πιστεύουμε ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Η εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ατομικότητα και τον εγωισμό, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Με την ενέργεια αυτή κρατάμε άσβεστη την ελπίδα όσων έχουν ανάγκη από αίμα.

Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί.

Η θετική ανταπόκριση ενισχύει την πράξη της αιμοδοσίας, μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς χωρίς σκοπιμότητα, με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση ότι μπορεί ο καθένας να χαρίζει συμπαράσταση και αισιοδοξία στον συνάνθρωπο.

Ελπίζουμε η πράξη αυτή των 106 μέχρι σήμερα εθελοντών αιμοδοτών του συλλόγου μας, να βρει πολλούς μιμητές και να ενθαρρύνει και άλλους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει με τις δράσεις του να προωθεί την ιδέα και τη νοοτροπία του εθελοντισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις. Η μεγάλη ανταπόκριση μας φορτώνει με ευθύνες να συνεχίσουμε την προσπάθεια με περισσότερη διάθεση, ευθύνη, σοβαρότητα και συνέπεια».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *