Είναι 11 ετών και πάσχει από σεξουαλικό νόσημα

Ένα αγόρι ηλικίας μόλις 11 ετών είναι ο νεώτερος ασθενής στη Βρετανία που κάνει θεραπεία σε νοσοκομείο για σεξουαλικώς … μεταδιδόμενο νόσημα, σύμφωνα με μια νέα, ανησυχητική έρευνα.

Τα στοιχεία της αποκαλύπτουν πως τα 3 τελευταία χρόνια, σχεδόν 900 παιδιά και έφηβοι ηλικίας κάτω των 16 ετών έχουν διαγνωστεί στη χώρα αυτή με νοσήματα όπως ο έρπης των γεννητικών οργάνων, τα χλαμύδια και η βλεννόρροια.

Μεταξύ των παιδιών που κόλλησαν κάποιο νόσημα του σεξ συμπεριλαμβάνονται δύο 12χρονα αγόρια που έκαναν θεραπεία για κονδυλώματα και έρπη, και ένα συνομήλικό τους κορίτσι που έκανε θεραπεία για έρπη.

Από το 2008 έως σήμερα, θεραπεία για ένα ή περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έκαναν επίσης 44 κορίτσια και 2 αγόρια ηλικίας 13 ετών, 200 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14 ετών και 602 έφηβοι ηλικίας 15 ετών.

Οι ειδικοί από τον νοσηλευτικό οργανισμό Mid Essex Foundation Trust που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία, εκτιμούν πως ο αληθινός αριθμός των μολυσμένων παιδιών και εφήβων είναι μεγαλύτερος, καθώς οι αριθμοί αφορούν ορισμένα μόνο από τα βρετανικά νοσοκομεία.

Άλλα ευρήματα της έρευνας είναι πως ο αριθμός των μολυσμένων κοριτσιών είναι τριπλάσιος από αυτόν των αγοριών, καθώς και ότι το συχνότερο νόσημα που κόλλησαν τα παιδιά είναι τα χλαμύδια.

Πηγή: ygeia.tanea.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *