Είδε τους δημοσιογράφους και πίστεψε ότι πήρε το Νόμπελ

Ο Ζιλ Οφμάν, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής 2011, δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι βέβαιος ότι ο … δικός του τομέας των ερευνών πάνω στο ανοσοποιητικό σύστημα αξίζει να βραβευθεί με ένα Νόμπελ, αλλά σημείωσε ότι είναι «χαρούμενος» που κέρδισε το βραβείο αυτό.

«Δεν ήμουν βέβαιος ότι ο τομέας αυτός άξιζε ένα Βραβείο Νόμπελ», δήλωσε ο Ζιλ Οφμάν, μιλώντας από τη Σαγκάη σε συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) στο Παρίσι.

Ο γεννημένος στο Λουξεμβούργο Γάλλος Ζιλ Οφμάν τιμήθηκε σήμερα με το Νόμπελ Ιατρικής μαζί με τον Αμερικανό Μπρους Μπέτλερ και τον Καναδό Ραλφ Στάινμαν για τις εργασίες τους πάνω στο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Δεν πίστευα ότι η συμβολή μας θα προσήλκυε τόση προσοχή», πρόσθεσε ο Οφμάν, δηλώνοντας περισσότερο «χαρούμενος παρά υπερήφανος».

«Δεν παίρνω σήμερα αυτό το βραβείο για μένα. Με ικανοποιεί πολύ το γεγονός ότι η Επιτροπή των Νόμπελ επέλεξε αυτήν την ομάδα, ανθρώπους που συνεννοούνται καλά», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι εργασίες αυτών των τριών ομάδων είναι που επέτρεψαν να κατανοήσουμε καλύτερα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο Οφμάν δήλωσε εξάλλου ότι συνειδητοποίησε πράγματι ότι κέρδισε το Νόμπελ όταν είδε τους δημοσιογράφους μπροστά από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει και ότι ο ίδιος δεν προβλέπει να γιορτάσει το γεγονός απόψε, όπως επίσης ότι θα ήθελε το βραβείο αυτό να μην αλλάξει τίποτε στον τρόπο ζωής του.

Ο Οφμάν δεν είχε ενημερωθεί για το θάνατο στις 30 Σεπτεμβρίου του Στάινμαν, ο οποίος τιμήθηκε επίσης σήμερα με το βραβείο αυτό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *