Εάν τους αγαπάτε, πείτε τους να αδυνατίσουν

Τα Χριστούγεννα μπορεί παραδοσιακά να θεωρούνται η εποχή της… κραιπάλης, καθώς είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί αλλά ειδικοί σε … θέματα Υγείας εκτιμούν πως αποτελούν ιδανική εποχή για να πούμε σε όσους αγαπάμε και είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ότι πρέπει να αδυνατίσουν. Η αλήθεια μπορεί να τους πληγώσει αλλά είναι για το καλό τους.

Το βρετανικό Εθνικό Φόρουμ για την Παχυσαρκία και η Διεθνής Ομάδα Καρδιομεταβολικού Κινδύνου λένε πως είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς όταν μιλάμε για ζητήματα υγείας. Τα περιττά κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.

Ο κόσμος, πάντως, δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα πρόθυμος να ακολουθήσει την παρότρυνσή τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν οι δύο οργανισμοί σε περισσότερους από 2.000 εθελοντές.

Όπως έδειξε, το 42% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών δεν σκέφτονται να πουν τη φράση «πρέπει να αδυνατίσεις» σε κάποιον που αγαπούν, επειδή φοβούνται ότι θα τον πληγώσουν. Μεγαλύτερη δυσκολία αντιμετωπίζουν οι άντρες, οι οποίες δεν ξέρουν πως να πουν κάτι τέτοιο στις συντρόφους τους, ενώ οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο όταν πρέπει να μιλήσουν για το όλο θέμα σε έναν φίλο ή μία φίλη.

Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν πως τώρα που θα συγκεντρωθεί όλη η οικογένεια μαζί για τις μέρες των εορτών, είναι μοναδική ευκαιρία να τεθεί αυτό το τόσο δύσκολο και λεπτό θέμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *