Δωρεάν εξετάσεις από το Ωνάσειο

Δεκαήμερο προληπτικής ιατρικής, με στόχο την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους παράγοντες … κινδύνου, ανακοίνωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στις δράσεις του προγράμματος, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως και 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγητής Ιωάννης Λεκάκης.

Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score).

Στην είσοδο του Νοσοκομείου, ο ενδιαφερόμενος πολίτης ή επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα για απολύτως δωρεάν λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, καθώς και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών των ενδιαφερομένων, στους οποίους θα δίνονται ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίες διατροφής. Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων, θα προσδιορίζεται ο πιθανός καρδιαγγειακός κίνδυνος σε διάγραμμα με στήλες.

Η δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου προληπτικής ιατρικής (20 – 30 Σεπτεμβρίου) από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 16:00.

Δωρεάν κλινική αξιολόγηση και διενέργεια υπερήχων καρδιάς μόνο σε παιδιά, μετά από ραντεβού και για περιορισμένο αριθμό εξετάσεων. Η εξέταση θα προγραμματίζεται μόνο την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 για το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 (τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 94 93 933).

Το πρόγραμμα εορτασμού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ολοκληρώνεται με την επίσκεψη ομάδας ιατρών καρδιολόγων και νοσηλευτών σε Γυμνάσια της Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και Μοσχάτου, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές θα ενημερωθούν για τη σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας θα γίνουν δωρεάν σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε καθηγητές από εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσηλευτές στους χώρους του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Τέλος το πρόγραμμα προλητικής ιατρικής του Ωνασείου περιλαμβάνει ιατρική επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία και διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων με έκπτωση 50%. Το πακέτο των βιοχημικών εξετάσεων περιλαμβάνει (γενική αίματος, σάκχαρο, χοληστερίνη, χοληστερόλη HDL & LDL, τριγλυκερίδια αίματος, προσδιορισμό κρεατινίνης, ουρία αίματος). Επιπρόσθετα γίνεται ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εκτίμηση. Το συνολικό κόστος του πακέτου ανέρχεται σε €120 από €242, δηλαδή γίνεται έκπτωση 50%.

Σε περίπτωση που ο πολίτης επιθυμεί να υποβληθεί σε ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εξέταση, θα πρέπει να κλείσει ραντεβού στο τηλέφωνο 210 94 93 933, ώστε προσερχόμενος στα Εξωτερικά Ιατρεία για τις βιοχημικές εξετάσεις, να έχει ήδη προγραμματίσει την εξέταση από τον γιατρό για την ίδια ημέρα.

Δωρεάν εξετάσεις και από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας

Επίσης, και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) στην προσπάθειά του να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την αξία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα “Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου” με την επιστημονική συνδρομή της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, από 22 έως και 24 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα και 11 και 12 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου, γιατροί του Ιδρύματος θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος σε όσους γνωρίζουν την ολική χοληστερόλη τους, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *