Βρέθηκε η ουσία που ενώνει σπερματοζωάρια με ωάρια

Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ ανακάλυψαν μόριο που ενώνει … τα σπερματοζωάρια με τα ωάρια, μια ανακάλυψη που αποτελεί ελπίδα για τα υπογόνιμα ζευγάρια.

Η έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χόνγκ Κόνγκ, ανακάλυψε μια σημαντική ουσία στο περίβλημα του ωαρίου, που ονομάζεται SLeX, η οποία δρα ως παράγοντας συγκόλλησης για να βοηθήσει τα σπερματοζωάρια και το ωάριο να συγκολληθούν.

Ο William Yeung, δήλωσε ότι η έρευνα παρέχει απάντηση σε βασική ερώτηση για τη γονιμοποίηση, δηλαδή πώς επικολλούνται τα σπερματοζωάρια στα ωάρια. Πρόκειται για το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει σε περισσότερες ανακαλύψεις.

Η ανακάλυψη του SLeX θα βοηθήσει να εντοπιστούν ασθενείς των οποίων η υπογονιμότητα προκύπτει από έλλειψη της ουσίας.

Έχοντας τη συγκεκριμένη πληροφορία θα μπορέσουν στη συνέχεια να επιλέξουν μια αγωγή κατά της υπογονιμότητας γνωστή ως ενδοκυτοπλασμική έγχυση σπέρματος, που εγχύει απευθείας σπέρμα στο ωάριο, δήλωσε ο ερευνητής.

Η έρευνα, που άρχισε το 2009, ανακάλυψε το SLeX στο 70% των 195 μη γονιμοποιημένων ωαρίων που εξετάστηκαν. Τα ωάρια δωρίστηκαν από ασθενείς.

Οι ερευνητές περιμένουν η ανακάλυψη να τεθεί σε κλινική χρήση εντός 2 ετών.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος ομάδες από το Imperial College της Βρετανίας, την Academia Sinica στην Ταιβάν και το Πανεπιστήμιο του Μισούρι.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *