Αυξητική στήθους χωρίς σιλικόνη

Η αυξητική στήθους με την προσθήκη λίπους της ασθενούς αποτελεί μία τεχνική η οποία ήδη εφαρμόζεται στο χώρο της … πλαστικής χειρουργικής. Για την εφαρμογή της μεθόδου απαιτείται συνήθως μεγάλη ποσότητα λίπους, να τοποθετηθεί στο στήθος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ικανοποιητική αύξηση στο μέγεθός του.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Γαϊτάνη, Πλαστικό Χειρουργό και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, σε πρόσφατο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη (31st Aesthetic Surgery Symposium – December 2011) παρουσιάστηκαν μελέτες που έδειξαν ότι μπορεί να σημειωθεί σημαντική αύξηση στην ποιότητα των αποτελεσμάτων της αυξητικής στήθους με λίπος από την ίδια την ασθενή, αν προηγουμένως έχει εφαρμοστεί μια αναρρόφηση του στήθους με την μέθοδο Brava. Πρόκειται για μια μέθοδο κατά την οποία, με τη βοήθεια μίας αντλίας κενού (σαν βεντούζα), που δημιουργεί αρνητική πίεση στο στήθος με αποτέλεσμα να το μεγεθύνει. Την αντλία αυτή η ασθενής την χρησιμοποιεί για 3-4 εβδομάδες, για 10 ώρες την ημέρα περίπου. Οι μελέτες έδειξαν πως το στήθος εκτός από την αύξηση του μεγέθους, αυξάνεται σημαντικά και η αιμάτωσή του και προκαλείται η δημιουργία καινούργιων αγγείων.

Το μέχρι τώρα μειονέκτημα της μεθόδου Brava ήταν πως όταν σταματούσε η διάταση του στήθους, μετά την περίοδο των 4 εβδομάδων, υπήρχε απώλεια ενός σημαντικού ποσοστού της μεγέθυνσης. Έτσι, λοιπόν, αυτό που συνηθίζεται σήμερα είναι η εφαρμογή της μεθόδου Brava – με την διάταση του στήθους – για ένα μήνα και στη συνέχεια όταν το στήθος βρεθεί στην μέγιστη διάτασή του να πραγματοποιείται η έγχυση λίπους από τον οργανισμό της ασθενούς, ώστε το αποτέλεσμα που θα επιτευχθεί να είναι μόνιμο. Η έγχυση λίπους αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες 200 – 300 cc για το κάθε στήθος, γεγονός που προσφέρει σημαντική αύξηση. Έπειτα μιας και το στήθος παρουσιάζει αυξημένη αγγείωση μετά την διάταση, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην χάνεται η ποσότητα του λίπους που εγχύεται μέσα στον οργανισμό. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτής της μεθόδου παρουσιάστηκαν στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική.

Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο της εναπόθεσης λίπους στο στήθος χωρίς να εφαρμοστεί η μέθοδος της αρνητικής πίεσης και της αναρρόφησης του στήθους. Μέσα σε μία ή δύο συνεδρίες με μεσοδιάστημα 6 μηνών, μπορεί να γίνει η τοποθέτηση λίπους σε μικρότερες ποσότητες και να γίνουν δυο διαδοχικές συνεδρίες.

Επίσης, η απορρόφηση λίπους με ειδικές κάνουλες που είναι ατραυματικές, κατορθώνουν να μην τραυματίζουν το λίπος που μεταφέρετε, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένη η πιθανότητα να «πιάσει» το αποτέλεσμα και να είναι ακόμη πιο μόνιμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα κατά την απεικόνιση με τις μαστογραφίες μιας και οι ακτινολόγοι μπορούν να διαφοροποιήσουν μια μικρο αποτιτάνωση αν προέρχεται από κάποιο κακοήθες νόσημα ή από προηγούμενη εναπόθεση λίπους. Έτσι το ογκολογικό κομμάτι ξεκαθαρίστηκε ότι δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *