Ειδικότερα σύμφωνα πάντα με την έρευνα το ποσοστό της αύξησης τα τελευταία 20 χρόνια φθάνει περίπου το 9%, ενώ όπως τόνισε ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, «η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες υψηλού κινδύνου, σε ότι αφορά τη σκλήρυνση κατά πλάκας».
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, με αφορμή την ενημερωτική εκστρατεία που ξεκίνησε στην Πάτρα και η οποία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.
Σε ό,τι αφορά τα πιθανά αίτια που μπορεί να προκαλέσουν την νόσο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση των ρύπων, αλλά στην αλλαγή του τρόπου διατροφής.
Σχετικά με τις θεραπευτικές μεθόδους, ο Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος σημείωσε ότι πέρα από την αντιμετώπιση της οξείας φάσης και των επιπλοκών της νόσου, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη των υποτροπών και την εξέλιξη της αναπηρίας.
Όσον αφορά την ενημερωτική εκστρατεία η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας με έδρα την Πάτρα, Μαργαρίτα Καραγιώργου τόνισε ότι «πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ελλήνων πολιτών στη νόσο, με κεντρικό μήνυμα ‘Ζούμε την ελπίδα’».
Στο πλαίσιο της εκστρατείας λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Γεωργίου, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ανοικτή για τους πολίτες, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, ασθενών και εκπροσώπων των αρμοδίων φορέων.