Αποκτήστε τέλειους κοιλιακούς χωρίς… γυμναστική

Τα γνωστά «πιασιματάκια» στην περιοχή της κοιλιάς δεν έχουν μόνο ένα μυστικό τρόπο για να εξαλειφθούν – είναι ένας … συνδυασμός παραγόντων. Βέβαια, η τυπική απάντηση της ολικής ενδυνάμωσης σώματος με υψηλής έντασης αερόβια διαλειμματική προπόνηση και σωστή διατροφή είναι τα κλειδιά της μακροπρόθεσμης επιτυχίας, αλλά υπάρχουν και άλλες τεχνικές για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά.

Θα έχεις ακούσει ότι η κορτιζόλη «η ορμόνη του στρες» είναι υπεύθυνη για το επιπλέον λίπος στην κοιλιακή περιοχή, αλλά αυτό είναι μόνο η μισή ιστορία.

Το σώμα σου παράγει κορτιζόλη για να αντιμετωπίσει το στρες – σωματικό, πνευματικό, ή συναισθηματικό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δίαιτες που δεν σου δίνουν αρκετές θερμίδες, λοιμώξεις, έλλειψη ύπνου, συναισθηματικό σοκ, έντονη άσκηση, ακόμα και το άγχος της καθημερινότητας.

Το άγχος και η κορτιζόλη δεν σε παχαίνουν από μόνα τους, αλλά οι έρευνες έχουν συνδέσει τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης με την αποθήκευση σωματικού λίπους.

Επομένως το κλειδί για να μην αποθηκεύεις επιπλέον λίπος στη μέση είναι να ελέγχεις την αντίδραση της κορτιζόλης ή τα επίπεδα άγχους σου.

Μάθε τους 4 καλύτερους τρόπους να διώξεις το λίπος στην κοιλιά:

1. Τα συστηματικά γεύματα. Όταν παραλείπεις γεύματα, αυξάνονται τα επίπεδα κορτιζόλης, γι’ αυτό βάλε στόχο τα 3 με 4 γεύματα την ημέρα σε ίσα χρονικά διαστήματα μεταξύ τους. Συνήθως λέω στους πελάτες μου να τρώνε κάθε 3 με 3,5 ώρες.

2. Μην παραλείπεις το πρωινό. Αυτό θα αναγκάσει το σώμα σου να δημιουργήσει περισσότερες ορμόνες του στρες. Κάνε συνήθεια να τρως κάτι όταν ξυπνάς το πρωί.

3. Κοιμήσου αρκετά. Έχεις προσέξει ότι όταν είσαι κουρασμένη, οι υδατάνθρακες και τα γλυκά σε καλούν; Η έκκριση κορτιζόλης αυξάνει την επιθυμία σου για λιπαρά τρόφιμα ή ζάχαρη και δεν βοηθάει τη δίαιτα.

4. Μείωσε το αλκοόλ. Είναι κενές θερμίδες, αλλά πέραν αυτού, το αλκοόλ εκτοξεύει την αποθήκευση λίπους, αφού απελευθερώνει κορτιζόλη που εμποδίζει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Πηγή:missbloom.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *