Αν βαριέστε τη δουλειά σας βρείτε άλλα κίνητρα για να αισθάνεστε καλά!

Και ποιος δεν βαριέται την δουλειά που κάνει. Ας είμαστε ειλικρινείς, αν ήταν στο χέρι μας, δεν θα πηγαίναμε δουλειά…ποτέ! Εκτός κι αν κληρονομήσατε τα εκατομμύρια του παππού σας.

Επειδή αυτό σπάνια γίνεται, τότε είστε κι εσείς ένας/μία από μας που οφείλουν να παρουσιάζονται καθημερινά στην εργασία τους. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία να επιλέξετε ένα επάγγελμα που αγαπάτε. Αν, όμως, αισθάνεστε…μίσος για την εργασία σας και το μόνο σας κίνητρο είναι τα λεφτά…τότε είναι καιρός να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο και να ανακαλύψετε ένα σωρό άλλα κίνητρα που θα σας κάνουν να σηκώνεστε το πρωί για να πάτε στη δουλειά σας.1.Σκεφτείτε το μέλλον σας. Γνωρίζοντας πού θέλετε να φτάσετε και πώς θέλετε να είστε σε 2, 3 ή 5 χρόνια, η καθημερινή σας εργασία μπορεί να γίνει πολύ πιο ανεκτή. Έχετε κάτι θετικό να περιμένετε;

2.Μην φέρνετε την ατμόσφαιρα της δουλειάς και στο σπίτι. Ειδικά αν είστε σε σχέση, παντρεμένοι ή με παιδιά, φροντίστε να μην διατηρείτε τη μιζέρια της εργασίας σας στο σπίτι. Αυτό δεν το απολαμβάνει κανείς!

3.Κάντε παράλληλα με τη δουλειά αυτό αγαπάτε. Αν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να ξέρετε τι σας κάνει ευτυχισμένους, κάντε το. Μην αμελείτε να αφιερώνετε στα χόμπι ή σε άλλες αγαπημένες σας δραστηριότητες τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα.

4.Μην αφήσετε τη δουλειά να σας καταβάλει. Αν θεωρείτε ότι η δουλειά σας είναι χάλια, μην αρχίσετε να κάνετε σκέψεις ότι δεν σας αξίζει κάτι καλύτερο. Μην αφήσετε τη μιζέρια αυτή να σας καταβάλει. Θυμηθείτε ότι το επάγγελμά σας είναι απλώς το μέσο για να πετύχετε ένα σκοπό κι επίσης ότι μια μέρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε κάτι καλύτερο.

5.Κάντε όνειρα. Κάντε ένα πλάνο στο μυαλό σας με όλα αυτά που θέλετε από την εργασία σας. Έτσι ώστε, όταν επιτέλους φύγετε από τη δουλειά που σας κάνει δυστυχείς, να μην καταλήξετε πάλι σε μια δουλειά που δεν αγαπάτε.

Θυμηθείτε: αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αφήσετε τη δουλειά σας και να αναζητήσετε αυτό που αγαπάτε, μη διστάσετε να το κάνετε. Διαφορετικά, ακολουθήστε τις πιο πάνω συμβουλές μέχρι να μπορέσετε οικονομικά να κάνετε αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *