Αντί για αλάτι… τι;

Δίνοντας γεύση στα φαγητά σας με βότανα, μπαχαρικά και λαχανικά μπορείτε να μειώσετε το αλάτι και τα λιπαρά που … χρησιμοποιούνται.

-Προσθέστε δενδρολίβανο, σκόρδο ή καυτερές πιπεριές στο ελαιόλαδο και αποφύγετε τη χρήση αλατιού.

-Ψήστε άπαχο κρέας ή στήθος κοτόπουλου, εγκλωβίζοντας μέσα σε αυτό μαϊντανό, σκόρδο, φασκόμηλο ή εστραγκόν.

-Φτιάξτε το δικό σας ψωμί και αντί για αλάτι προσθέστε μέσα σκόρδο ή δενδρολίβανο.

-Μαρινάρετε άπαχα κρέατα σε κρασί ή λεμόνι και μυρωδικά για να δώσετε γεύση προτού τα ψήσετε.

-Προσθέστε στη σαλάτα σας βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό για να δώσετε επιπλέον γεύση.

Πηγή: nutrimed.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *