Αλκοόλ άσθμα και αλλεργίες

Τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να επιδεινώσουν υπάρχουσες αλλεργίες, προειδοποιούν ειδικοί.

Ο Dr. Sami Bahna, … του Louisiana State University, δήλωσε ότι αν και σπάνιο, ορισμένοι άνθρωποι έχουν αλλεργίες στο αλκοόλ, ενώ άλλοι είναι αλλεργικοί σε διάφορες ουσίες αλκοολούχων ποτών όπως μπύρα και κρασί. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ερεθισμός στα μάτια, ρινική συμφόρηση, στομαχικές διαταραχές και δυσκολία στην αναπνοή.

Στους παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται περιλαμβάνονται διάφορα συστατικά στη μπύρα και το κρασί, όπως κριθάρι, αιθανόλη, σταφύλια, βύνη, μαγιά, λυκίσκος, σιτάρι.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις σε αλκοολούχο ποτό μπορούν να κυμαίνονται σε σοβαρότητα από μικρό εξάνθημα μέχρι απειλητική για τη ζωή κρίση άσθματος και αναφυλαξία. Οι ερευνητές υπέδειξαν επίσης ότι το αλκοόλ μπορεί επίσης να επιδεινώνει υπάρχουσες αλλεργίες.

Ο Bahna σημειώνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στο αλκοόλ ή σε πρόσθετο συστατικό αλλά ακόμα και όταν δεν είναι αλλεργικοί, μπορεί ενδεχομένως να μη συνειδητοποιούν ότι το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει τα υπάρχοντα συμπτώματα αλλεργίας, ιδιαίτερα τις αλλεργίες τροφίμων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η έρευνα υπέδειξε ότι η αποφυγή των αλκοολούχων ποτών είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθούν δυνητικές αντιδράσεις.

Το κρασί περιέχει χημικές ουσίες που ονομάζονται τυραμίνες, που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο, πρόσθεσε.

Ο Bahna υπέδειξε επίσης ότι η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα και τις αλλεργίες καθιστώντας τους καπνιστές περισσότερο ευαίσθητους σε ουσίες που βρίσκονται στον αέρα όπως γύρη και σπόρους μούχλας. Δήλωσε ότι άνθρωποι με αλλεργίες και άσθμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να αποφεύγουν την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου.

Οποιοσδήποτε υποπτεύεται ότι έχει αλλεργική αντίδραση στο αλκοόλ, την τροφή ή τον καπνό θα πρέπει να δει αλλεργιολόγο, συνιστά ο Bahna. Πρόσθεσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, απλώς η κατανόηση αυτού που προκαλεί την αλλεργική αντίδραση θα βοηθήσει να βρεθεί εναλλακτική λύση όσον αφορά τα ροφήματα που απολαμβάνει.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *