Αδυνατίστε με τις οικιακές δουλειές

Σας φαίνεται υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι η αύξηση της κίνησης μέσα στο σπίτι μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο ακόμη … και στην απώλεια του βάρους μας;

Τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι έρευνες που αποδεικνύουν ότι η παχυσαρκία σχετίζεται περισσότερο με την έλλειψη κίνησης παρά με την αύξηση πρόσληψης τροφής.

Μικρές αλλαγές, μεγάλα οφέλη
-Σήκω από τον καναπέ! Οτιδήποτε χρειάζεσαι μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Πήγαινε στην κουζίνα να φτιάξεις τον καφέ σου, στρώσε τραπέζι και σέρβιρε εσύ, κάνε έναν έλεγχο στην ντουλάπα και τα συρτάρια σου.

-Κλείσε την τηλεόραση, βάλε τα αγαπημένα σου τραγούδια και χόρεψε. Μισή ώρα χορού είναι αρκετή για να φτάσεις τον στόχο σου. Βελτιώνεται η διάθεσή σου και δαπανάς 200 περίπου θερμίδες.

-Κάνε εσύ τις δουλειές στο σπίτι. Πλύνε τα πιάτα, ξεσκόνισε, βάλε ηλεκτρική σκούπα, σφουγγάρισε τις σκάλες ή το μπαλκόνι και τον διάδρομο του ορόφου σου, πλύνε εσύ το αυτοκίνητό σου. Σε μισή ώρα καθαρίζοντας το σπίτι θα καταναλώσεις περίπου 150 θερμίδες ενώ πλένοντας το αυτοκίνητο κοντά στις 190 θερμίδες.

-Χρησιμοποίησε τις σκάλες, όχι το ασανσέρ: Χρησιμοποιώντας κάποιος τις σκάλες αντί του ασανσέρ μπορεί να έχει απώλεια ενός κιλού έπειτα από έξι μήνες. Στην αρχή δοκίμασε να ανεβαίνεις και τα κατεβαίνεις έναν όροφο και σταδιακά μάθε να χρησιμοποιείς το ασανσέρ μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

-Φύτεψε λουλούδια στο μπαλκόνι και ασχολήσου με αυτά. Πότιζέ τα εσύ, άλλαζε τους γλάστρες καθώς μεγαλώνουν, κλάδευέ τα. Αν έχεις περισσότερο χρόνο ασχολήσου και με τα φυτά του κοινόχρηστου χώρου τις πολυκατοικίας σου.

-Επιδιόρθωσε μικροφθορές στα έπιπλα, φτιάξε μόνος τα μερεμέτια. Πάρε ένα καναρίνι ή παπαγαλάκι. Φρόντιζέ το. Μια ώρα την ημέρα αν ασχοληθείς με κάτι από τα παραπάνω εκτός της ευχαρίστησης που θα νιώσεις θα έχεις και μια απώλεια της τάξης των 200 θερμίδων.

Ένα βήμα πιο πέρα
Σκέψου πόσες φορές τρως κάτι μπροστά στην τηλεόραση. Τις περισσότερες φορές ένα γλυκό ή ένα snack σε φορτώνει με άχρηστες θερμίδες. Σου προσφέρει λίγα λεπτά ευχαρίστησης και πολλές ώρες κακής διάθεσης.

Αν αποφασίσεις την ώρα των ειδήσεων ή του αγαπημένου σου σήριαλ αντί να βουλιάζεις στον καναπέ σου να κάνεις ποδήλατο ή step έχεις προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα. Σαρανταπέντε λεπτά ποδήλατο ή step σε κάνουν να δαπανήσεις από 250 – 400 θερμίδες, ανάλογα την ένταση. Γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτό τον χρόνο;

Πηγή: nutrimed.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *