Έξι βήματα για… «καληνύχτα»

Υποφέρετε από αϋπνίες; Δε σας φτάνουν οι ώρες ύπνου; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και αυξήστε τις πιθανότητες να έχετε … έναν καλό και βαθύ ύπνο, που θα σας κάνει να νιώθετε ανανεωμένοι την επόμενη μέρα!

-Τηρείστε ένα πρόγραμμα ύπνου και φροντίστε να πέφτετε στο κρεβάτι και να ξυπνάτε πάντα περίπου την ίδια ώρα. Ο οργανισμός σας θα συνηθίσει το πρόγραμμα και έτσι δε θα υποφέρετε από… αϋπνίες!

-Ακολουθήστε μια ρουτίνα προτού πέσετε για ύπνο. Σας έχει συμβεί να νιώθετε πολύ κουρασμένοι, αλλά μόλις πέφτετε για ύπνο… να σας «κόβεται»; Μην ανησυχείτε, συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Όσο κουρασμένος και αν είναι ο οργανισμός σας, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται λίγο χρόνο, προτού… «σβήσει τις μηχανές»!

Για να το αντιμετωπίσετε μπορείτε να κάνετε ένα χλιαρό μπάνιο που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στον εγκέφαλό σας να «καταλάβει» ότι ήρθε η ώρα του ύπνου.

-Αδειάστε το μυαλό σας από έννοιες. Πριν πέσετε για ύπνο, καθίστε σε ένα ήσυχο δωμάτιο του σπιτιού και σημειώστε τις υποχρεώσεις σας για την επόμενη ημέρα.

-Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης και νικοτίνης πριν κοιμηθείτε.

-Ασκηθείτε, τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι.

-Εφοδιαστείτε με ένα καλό στρώμα και μαξιλάρι!

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *