Άλλος ένας νεκρός από το θανατηφόρο βακτήριο

στην Ευρώπη συνολικά στους 18.

Νέο θύμα του βακτηρίου είναι μια 81χρονη γυναίκα, η οποία πέθανε στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με διευκρινίσεις της εκπροσώπου του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η άτυχη γυναίκα.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης 102 ασθενείς, οι οποίοι υποφέρουν από ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή του βακτηρίου EHEC η οποία πλήττει τα νεφρά, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 102 ασθενείς, τα 27 είναι παιδιά και τα δύο τρίτα γυναίκες ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι περίπου 2.000 άνθρωποι νοσούν στη Γερμανία -500 περισσότεροι από χθες- κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, λόγω του βακτηρίου, ενώ κρούσματα έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μέχρι ακόμη και στις ΗΠΑ.

Η ταυτότητα του βακτηρίου σήμερα επιβεβαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC), σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για ένα σπάνιο στέλεχος του Escherichia coli ενώ η πηγή μόλυνσης εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έρευνας

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *