«Παγώστε» το χρόνο

Όλοι θέλουμε να παρατείνουμε την νεανική εμφάνιση όσο περισσότερο μπορούμε. Οι διαθέσιμες μέθοδοι είναι πολλές ποια είναι όμως η … πιο αποτελεσματική; Ο ιδανικότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα προέρχεται εκ των έσω και αφορά την ισορροπημένη διατροφή. Υιοθετήστε 4 «καλές» διατροφικές συνήθειες και «σταματήστε το χρόνο».

• Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας:
Εκτός από την αντιοξειδωτική τους δράση ενάντια στη γήρανση, τα καροτενοειδή ως πρόδρομη μορφή της βιταμίνης Α συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της όρασης – ιδιαίτερα στο σκοτάδι και στην ομαλή ανάπτυξη. Πλούσιες πηγές καροτενοειδών αποτελούν τρόφιμα με έντονο πορτοκαλί, βαθύ κίτρινο και κόκκινο χρώμα όπως τα καρότα, οι ντομάτες και τα βερίκοκα αλλά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως τα χόρτα, το σπανάκι, το μαρούλι, και τα αντίδια.

• Κερδίστε την χαμένη σας ζωντάνια
Έρευνες έχουν δείξει πως ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των υπεραιωνόβιων ανθρώπων είναι η καλή φυσική κατάσταση. Η συστηματική δραστηριότητα καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μπορεί να κρατήσει την καρδιά, τα οστά και τη διάθεσή μας ζωντανά και νεανικά. «Αποτοξινωθείτε» από το καθημερινό στρες κλείνοντας τον υπολογιστή σας και αυξάνοντας τη σωματική σας δραστηριότητα. Ξεκινήστε με δύο δεκάλεπτα μέτριας έντασης σωματικής δραστηριότητας (όπως το έντονο περπάτημα και το ποδήλατο) σε καθημερινή βάση και σταδιακά αυξήστε το στα 60 λεπτά ημερησίως.

• Εξοπλιστείτε καθημερινά με…Βιταμίνη C:
Η βιταμίνη C είναι μια από της πιο γνωστές βιταμίνες με αντιοξειδωτική δράση. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις αλλά και το καθημερινό οξειδωτικό στρες που προκαλείται εξαιτίας των περιβαλλοντικών ρίπων και του καπνίσματος. Επιπλέον, βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου συμβάλλοντας στη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος και της πυκνότητας των οστών, ενώ η σχέση της με την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου όταν καταναλώνεται μαζί με φυτικές πηγές του (σπανάκι, όσπρια κλπ) την καθιστά έναν απαραίτητο σύμμαχο ζωντάνιας για τις γυναίκες με έλλειψη σιδήρου. Τα φρεσκοκομμένα και ώριμα φρούτα και λαχανικά αποτελούν τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε και 100% φυσικούς χυμούς εμπλουτισμένους με έξτρα βιταμίνη C που κυκλοφορούν στην αγορά.

• Βρείτε ένα σύμμαχο στο Φυλλικό οξύ (ή βιταμίνη Β9):
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο, ο χυμός πορτοκαλιού και τα όσπρια όπως τα μαυρομάτικα φασόλια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο συμμετέχει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και έχει ισχυρή προστατευτική επίδραση ενάντια στα εγκεφαλικά επεισόδια. Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Β12 συμβάλλει στην αντιμετώπιση και προλαμβάνει τη αναιμία, χαρίζοντας ζωντάνια στα άτομα με σιδηροπενική αναιμία.

Πηγή:nutrimed.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *