«Ορισμός του καρτέλ η συμπεριφορά των προμηθευτών»

Σκληρούς χαρακτηρισμούς έκανε για τη συμπεριφορά των προμηθευτών ορθοπεδικών υλικών των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Απαντώντας σε … ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρα Βαρδίκου, σχετικά με τις προμήθειες και τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των νοσοκομείων, χαρακτήρισε άθλια τη συμπεριφορά τους, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί τους, τονίζοντας ότι είναι «ο ορισμός του καρτέλ».

Ο κ. Λοβέρδος διεμήνυσε ότι το υπουργείο του δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε βήμα και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει η ηλεκτρονική δημοπρασία για τα ορθοπεδικά υλικά.

«Αλλάξαμε τη θλιβερή εικόνα της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς. Επί 17 χρόνια που πληρώνονταν με καθυστερήσεις και υπερτιμολογούσαν τα φάρμακα δεν φαινόταν να τους ενοχλούσε. Σήμερα απειλούν κάθε τόσο με εμπάργκο. Στην συνάντηση που είχαμε επέδειξαν άθλια συμπεριφορά μη κατανόησης και προόδου. Συμπεριφέρθηκαν με συμπεριφορά καρτέλ μόλις άκουσαν ποια είναι τα όρια. Ο ορισμός του καρτέλ.» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Και συνέχισε: «Τι νομίζουν; Θα υποχωρήσουμε; Όχι. Αυτοί θα υποχωρήσουν. Πληρώνονταν κάθε έξι χρόνια και φτάνουμε σήμερα, να καλύπτουμε πληρωμές μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και να απειλούν. Είναι ώρα να αναρωτηθούμε από πού προέρχονται τα υλικά για φάρμακα».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο, αφού συσκεφθεί με τις ελληνικές, αλλά και τις πολυεθνικές εταιρίες, θα ενημερώσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την αναπτυξιακή πολιτική και τα γεννόσημα φάρμακα.

Ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι υπέγραψε ήδη την αποπληρωμή των προμηθευτών και εντός των επόμενων ημερών θα τους καταβληθούν 230 εκ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι τις οφειλές των νοσοκομείων μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *