«Καμπανάκι» επιστημόνων για την καθιστική ζωή

την πραγματικότητα είναι… ύπουλοι δολοφόνοι της υγείας. Οι επιστημονικές έρευνες σχετίζουν την καθιστική ζωή με την εμφάνιση διαβήτη καρκίνου 2, τον πρώιμο θάνατο και διάφορα είδη καρκίνου. «Γενικά, η καθιστική ζωή είναι ο χειρότερος σύμβουλος στη ζωή των ανθρώπων. Και αυτό γιατί το κυκλοφορικό σύστημα και ο μεταβολισμός αδρανούν, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζονται προβλήματα και στο μυοσκελετικό σύστημα», εξηγεί στον «Ελεύθερο Τύπο» ο παθολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας.

Μάλιστα, οι μελέτες δείχνουν ότι ο σύγχρονος άνθρωπος κάθεται κατά μέσο όρο 9,3 ώρες την ημέρα, περισσότερες δηλαδή απ΄όσες κοιμάται! «Ο οργανισμός αδρανεί και μπορεί να οδηγηθούμε σε καρδιαγγειακά προβλήματα ή να προκληθεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο», τονίζει ο γιατρός. Αξιοσημείωτο είναι ότι την ανθυγιεινή συνήθεια έχουν υιοθετήσει και τα παιδιά, ενώ για την παχυσαρκία ευθύνονται μεταξύ άλλων και οι ώρες που περνά κανείς καθισμένος.

Στις ΗΠΑ πολλές επιχειρήσεις έχουν προσπαθήσει να καταπολεμήσουν την καθιστική ζωή αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά γραφεία με ψηλούς πάγκους εργασίας, ώστε να στέκονται οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί μέσα στις εταιρίες γυμναστήρια, ώστε να αθλούνται έστω και λίγο οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *