«Καλπάζει» ο καρκίνος παγκοσμίως

Με ανησυχητικό ρυθμό αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου παγκοσμίως. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου … σε όλες τις κυβερνήσεις ώστε να ενισχύσουν τα εθνικά τους προγράμματα για την ενημέρωση και την αφύπνιση των πολιτών, καθώς και τον περιορισμό των κινδύνων και του πόνου.

Μέχρι το 2030 ενδεχομένως να υπάρχουν 21,4 εκατομμύρια άνθρωποι με καρκίνο σε όλο τον κόσμο -από 12,7 εκατομμύρια που ήταν το 2008 – και σχεδόν τα δύο τρίτα εξ’ αυτών θα προέρχονται από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, προειδοποίησε σήμερα ο ΠΟΥ με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

«Χρειαζόμαστε να κάνουμε πράξη τις γνώσεις μας. Ο έλεγχος του καρκίνου πρέπει να γίνει ευθύνη όλων. Για να κερδίσουμε τη μάχη κατά του καρκίνου, ο τομέας υγείας θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλους τομείς, όπους εκείνους της γεωργίας, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας τροφίμων, του εμπορίου και των μεταφορών», είπε ο Σιν Γιανγκ Σου, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για τον Δυτικό Ειρηνικό.

Το 32% όλων των κρουσμάτων καρκίνου το 2008 προερχόταν από την περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού, που περιλαμβάνει 37 χώρες στην Ασία και τον Ειρηνικό.

«Σημειώθηκαν λίγο περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή το 2008 – 2,31 εκατομμύρια σε άνδρες και 1,75 εκατομμύρια σε γυναίκες», αναφέρει ο ΠΟΥ και προσθέτει ότι «σχεδόν 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή πέθαναν από καρκίνο τον περασμένο χρόνο» σημείωσε ο ΠΟΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *