«Θερίζει» το αλτσχάιμερ στη Λάρισα

Η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι η νόσος του Αλτσχάιμερ βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνεται και στατιστικώς, … καθώς τους 3.718 κατά προσέγγιση έφτασε πλέον ο αριθμός των ανθρώπων στο νομό Λάρισας που έχουν διαγνωστεί με τη συγκεκριμένη νόσο.

Ο Ν. Λάρισας, εμφανίζει μάλιστα υψηλό ποσοστό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του απ’ ό,τι ο μέσος όρος της χώρας μας.

Με βάση τα στοιχεία, περισσότερο υποφέρουν σε ποσοστό η πόλη της Λάρισας και ο Τύρναβος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών του νομού Λάρισας που προκύπτουν από επιστημονικές εκτιμήσεις, που παρουσιάζει η εφημερίδα eleftheria.gr οι πάσχοντες από τη νόσο αγγίζουν κατά προσέγγιση τους 3.718.

Το νούμερο αυτό, αναγόμενο στον πληθυσμό του Νομού δίνει ένα ποσοστό για το Ν. Λάρισας της τάξεως του 1,5% περίπου, που είναι σχετικά υψηλότερο του εθνικού μέσου όρου που κινείται κοντά στο 1,3% (στην Ελλάδα οι ασθενείς αγγίζουν τους 150.000, ενώ στην Ευρώπη υπολογίζονται μεταξύ 6 και 7 εκατομμυρίων).

Ειδικότερα στην πόλη της Λάρισας, ο αριθμός πλησιάζει τους 1.755 που είναι και το υψηλότερο ποσοστό στο νομό.

Σύμφωνα με την Εταιρία, το ποσοστό στο ν. Λάρισας είναι ανησυχητικό. Ανάλογα υψηλός αριθμός ασθενών έχει καταγραφεί πάντα κατά προσέγγιση κατά σειρά στον Τύρναβο με 235 ασθενείς, ενώ οι πάσχοντες φτάνουν τους 168 στην Ελασσόνα, τους 150 στα Φάρσαλα, τους 90 στην Αγιά, τους 88 στη Γιάννουλη, ενώ ανάλογο είναι το πρόβλημα και σε άλλες περιοχές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *