«Δεν διαθέτουμε οργανωμένο σύστημα Υγείας»

«Ανάδελφο» χαρακτήρισε το Εθνικό Σύ … στημα Υγείας στη χώρα μας, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Το ΕΣΥ στη δίνη της οικονομικής κρίσης! Μεταρρύθμιση ή διάλυση;».

Ο κ. Μόσιαλος, αφού διευκρίνισε ότι μιλά με την ιδιότητα τού επιστήμονα, αναφέρθηκε στις «ιδιαιτερότητες» του Εθνικού Συστήματος Υγείας και επισήμανε ότι «η χώρα μας δεν διαθέτει ένα οργανωμένο πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει «κάρτα υγείας», ενώ έκανε λόγο για «πληθωρισμό» ιατρικών εξετάσεων. «Έχουμε τετραπλάσιο αριθμό αξονικών τομογράφων απ’ ότι έχουν άλλες χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε, επίσης, στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στις ασφαλιστικές εισφορές και στα λεγόμενα «ευγενή» ταμεία.

Από την πλευρά του, ο αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ Θεσσαλονίκης, ειδικός παθολόγος Κώστας Κουτσομητέλης, κατέθεσε τις προτάσεις του για τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας και επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης.

Την εκδήλωση, που έγινε στο Κέντρο Ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε η ομάδα «Πολίτες για το Αύριο» της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *