Στο … συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Σουηδοί ερευνητές οι οποίοι χρησιμοποιώντας 33.000 εθελοντές διαπίστωσαν πως όσο περισσότερη σοκολάτα έτρωγαν, τόσο λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια πάθαιναν.
Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας», προστίθενται στην πληθώρα των επιστημονικών στοιχείων που συσχετίζουν την συστηματική κατανάλωση κακάο με την καρδιαγγειακή υγεία. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως μπορεί κανείς να τρώει ακατάσχετα σοκολάτες, διότι περιέχουν πολλές θερμίδες, λίπη και ζάχαρη. Οι επιστήμονες προτείνουν την κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας που περιέχει περισσότερο κακάο και λιγότερη ζάχαρη απ’ ό,τι η σοκολάτα γάλακτος.
Όπως γράφουν η Δρ. Λάρσον και οι συνεργάτες της στην οι εθελόντριές τους είχαν ηλικία 49 έως 83 ετών, και συμμετείχαν στη μελέτη τους επί μία δεκαετία.
Στη διάρκεια της δεκαετίας, 1.549 από αυτές έπαθαν εγκεφαλικό. Όσο περισσότερη σοκολάτα έτρωγαν οι γυναίκες, τόσο μικρότερος ήταν ο κίνδυνος εγκεφαλικού.