Όσοι πίνετε για να ξεχάσετε, κάνετε λάθος…

Όσοι έχετε προβλήματα και το «ρίχνετε» στο ποτό για να ξεχαστείτε, τότε κάνετε μέγα σφάλμα. Επιστημονική μελέτη , που διενεργήθηκε από το Waggoner Center for Alcohol and Addiction Research του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν, απέδειξε πως η κατανάλωση αλκοόλ βοηθά τη μνήμη.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η μέθη λειτουργεί με τέτοιο τρόπο σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου ώστε μας κάνει τελικά να θυμόμαστε γεγονότα πιο καθαρά.Ένας επιστήμονας που συμμετείχε στην έρευνα, ο νευροβιολόγος Hitoshi Morikawa, δίνοντας συνέντευξη στην Science Daily ανέφερε πως «συνήθως, όταν μιλάμε για τη μάθηση και τη μνήμη, μιλάμε για συνειδητή μνήμη. Το αλκοόλ μειώνει την ικανότητά μας να συνδέουμε τις πληροφορίες, όπως ένα όνομα συναδέλφου ή τον ορισμό μιας λέξης, αλλά υποσυνείδητα θυμάται πάρα πολλά και μας μαθαίνει».

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα στο The Journal of Neuroscience, με τελική διαπίστωση ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε αιθανόλη(συστατικό του αλκοόλ) ενισχύει τη συνοπτική πλαστικότητα στη βασική περιοχή του εγκεφάλου.

Με απλά λόγια όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν αλκοόλ ή ακόμα και ναρκωτικά το υποσυνείδητο δεν ασχολείται μόνο με την ίδια την κατανάλωση αλλά μας κάνει και πιο δεκτικούς στη διαμόρφωση μνήμης και συνηθειών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *