Ως τον Απρίλιο η «επέλαση» της γρίπης

Ως και τον Απρίλιο εκτιμά η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Τζένη Κρεμαστινού ότι θα διαρκέσει η … γρίπη, που αυτήν την περίοδο παρουσιάζει έξαρση στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ότι όσοι επιθυμούν μπορούν ακόμη και τώρα να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.

«Από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδεικνύεται ότι πρόκειται για 2 τύπους γρίπης» ανέφερε η κ. Κρεμαστινού, σημειώνοντας ότι ασθενείς με συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν ο πυρετός διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες.

Συναγερμός με τους 15 νεκρούς

Ως το τέλος της περασμένης εβδομάδας, 15 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της, ενώ 70 είχαν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν ηλικιωμένοι, ανεμβολιάστοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ανάμεσά τους, ωστόσο, περιλαμβάνονται και δύο παιδιά.

Οι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για υψηλά επίπεδα δραστηριότητας, τα οποία οφείλονται σε στελέχη του ιού Α (Η3Ν2) και Β.

Ο πανδημικός ιός Α (Η1Ν1), πάντως, δεν εμφανίζεται στον ελληνικό πληθυσμό, καθώς από τα 62 «ύποπτα» δείγματα που εστάλησαν στα κέντρα αναφοράς γρίπης μόλις ένα βρέθηκε θετικό στο συγκεκριμένο ιό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.