Χαρίστε στον εαυτό σας τρία χρόνια ζωής

Μία απλή άσκηση όπως ένα γρήγορο βάδισμα ή ένας περίπατος, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με … ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας της Ταϊβάν.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν συστηματικά για 13 χρόνια πάνω από 416.000 άτομα αναλύοντας στην πορεία την κατάσταση της υγείας τους σε σχέση με το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος, το φύλο και το ιατρικό ιστορικό, κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι 15 λεπτά καθημερινής σωματικής άσκησης μπορούν να «κάνουν τη διαφορά» και να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής κατά τρία ολόκληρα χρόνια.

Επιπλέον, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή φυσική άσκηση αποτελεί ιδανική συνταγή για τη μείωση του κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος και η καρδιά.

Φυσικά, όσο αυξάνει ο χρόνος άσκησης, τόσο μεγαλώνουν και τα οφέλη. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι για κάθε 15 πρόσθετα λεπτά άσκησης καθημερινά, μειώνεται κατά ένα πρόσθετο 4% ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Στον αντίποδα, μια άλλη βρετανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αθλητικής ιατρικής «British Journal of Sports Medicine», κατέληξε στη διαπίστωση ότι όσοι κάθονται μπροστά στην τηλεόραση για έξι ώρες την μέρα, «κόβουν» από τη ζωή τους πέντε χρόνια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *