Χάστε βάρος κάνοντας γιόγκα

Η γιόγκα είναι μία αρχαία πνευματική επιστήμη, η οποία αναπτύχθηκε στην Ινδία πάνω από πέντε χιλιάδες χρόνια πριν. Αν … και για τους περισσότερους η έννοια είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη φυσική πράξη, η πλήρης πρακτική σχετίζεται με όλες τις πτυχές του τρόπου ζωής ενός ατόμου, δηλαδή, τις διατροφικές συνήθειες, τη φυσική δραστηριότητα αλλά και την πνευματικότητα.

Στα σανσκριτικά ο όρος «γιόγκα» σημαίνει συνένωση, συνύπαρξη. Έτσι, στην ουσία της η γιόγκα πρεσβεύει την ένωση με τον εαυτό και το περιβάλλον γύρω μας.

Στην πράξη, η γιόγκα αποτελείται από ένα σύστημα ασκήσεων που ενθαρρύνουν και ενδυναμώνουν την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος. Υπάρχουν διάφορα συστήματα γιόγκα – Hatha, Tantra, Ashtanga, Vinyasa, Power Yoga- τα οποία ποικίλουν ως προς το είδος και το αποτέλεσμα.

Άλλα εφαρμόζονται ως πρακτικές καταπολέμησης του στρες, ενώ άλλα για την ενδυνάμωση και τη φυσική ευεξία του σώματος. Για την απώλεια βάρους, συστήνονται τα πιο δυναμικά συστήματα, δηλαδή, η Ashtanga, Vinyasa, ή η Power Yoga.

Ναι, σωστά ακούσατε. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, όχι ίσως τόσο μέσω της παραδοσιακής οδού μέσω της οποίας συνδέει κανείς την άσκηση με την απώλεια βάρους.

Συνήθως, η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται όταν η θερμιδική πρόσληψη ενός ατόμου (μέσω της κατανάλωσης τροφών και ποτών) είναι χαμηλότερη από τη θερμιδική του κατανάλωση (η ενέργεια που δαπανάται για τη διατήρησή μας στη ζωή, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας άσκησης).

Τα μαθήματα των πιο δυναμικών συστημάτων της γιόγκα διαρκούν συνήθως 90 λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να κάψετε θερμίδες, να τονώσετε και να τεντώσετε τους μυς σας, να ενδυναμώσετε τα οστά σας και να απολαύσετε πολλαπλά καρδιαγγειακά οφέλη.

Επιπλέον, η λιγότερο προφανής μέθοδος μέσω της οποίας η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, είναι η ικανότητά της να ενισχύει την εστίαση ενός ατόμου στο εσωτερικό του, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αύξηση της αντίληψης του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το σώμα του.

Έτσι, καθώς το άτομο ασκείται, η σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική τάξη πραγμάτων αλλάζει με αποτέλεσμα να επηρεάζεται λιγότερο από τα ερεθίσματα του μοντέρνου τρόπου ζωής και να στηρίζεται περισσότερο σε ένα εσωτερικό σύστημα αξιολόγησης.

Με απλά λόγια, ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας καλύτερης αντίληψης των εσωτερικών μηνυμάτων της πείνας και του κορεσμού, της διατροφικής συμπεριφοράς, αλλά και άλλων πρακτικών θεμάτων όπως είναι το μέγεθος της μερίδας και η προετοιμασία των γευμάτων.

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *