Το ροχαλητό τους στερεί κάθε χρόνο 3 εβδομάδες ύπνου

υποφέρουν από το ροχαλητό του συντρόφου τους!

Ερευνητές του βρετανικού ινστιτούτου πνευμονολογίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μία στις τρεις γυναίκες χάνουν 3 εβδομάδες ύπνου το χρόνο, εξαιτίας του ροχαλητού του συντρόφου τους.

Ακόμη, ότι το ροχαλητό είναι η αιτία που σε ποσοστό 39% στέλνουν πολλές φορές τους… θορυβώδεις συντρόφους τους σε άλλο δωμάτιο, ενώ ένα στα εννιά ζευγάρια κοιμούνται μονίμως σε διαφορετικά δωμάτια!
Και αντίθετα με αυτό που θα ήθελαν να πιστεύουν οι γυναίκες, δεν είναι μόνο οι άνδρες ένοχοι για αυτήν την ενοχλητική συνήθεια, αν και είναι οι πιο κοινοί «δράστες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου, που μελέτησε 2.500 ενήλικες το 39% αυτών χάνουν 1,5 ώρα ύπνο κάθε βράδυ, δηλαδή 574 ώρες το χρόνο, δηλαδή περίπου 23 ημέρες.

Το ένα τέταρτο των ανδρών (ποσοστό 24%) δήλωσαν ότι τους ξυπνούσε η σύντροφός τους. Το ποσοστό των γυναικών που υπέφεραν από το ροχαλητό του συντρόφου τους ανήλθε σε 41%.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το δυνατό ροχαλητό μπορεί να είναι σύμπτωμα υπνικής άπνοιας, στην οποία οι μύες και οι ιστοί του λαιμού χαλαρώνουν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου που μπλοκάρονται οι αεραγωγοί.

Οι ασθενείς με σοβαρή υπνική άπνοια συνήθως χρησιμοποιούν μια αναπνευστική συσκευή, παρόμοια στην εμφάνιση με μια μάσκα οξυγόνου, η οποία κρατά ανοιχτούς τους αεραγωγούς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *