Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία

Δραματικές αποδεικνύονται οι συνέπειες του μνημονίου στην υγεία των Ελλήνων. Είναι ενδεικτικό ότι σε σχέση με το 2006, έχει … αυξηθεί η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών χαπιών κατά 35% και των αντιψυχωτικών κατά 18%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Κόσμου του Επενδυτή», το φαινόμενο αποδίδεται κυρίως στην αύξηση της ανεργίας και της απειλής απώλειας της εργασίας. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτες που έχει πραγματοποιήσει ο τομέας οικονομικών της υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Γιάννη Κυριόπουλο.

Η αύξηση των ψυχικών διαταραχών, των προβλημάτων εθισμού και εξάρτησης από ουσίες, των αυτοκτονιών και της θνησιμότητας από ισχαιμική καρδιοπάθεια, είναι οι πιο εμφανείς επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία του πληθυσμού οι οποίες επηρεάζουν κυρίως τις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις.

Παράλληλα η οικονομική κρίση συνοδεύεται από μείωση των επισκέψεων σε γιατρούς και οδοντιάτρους, μολονότι υπάρχει ανάγκη, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *