Το μήκος των δακτύλων… δείκτης αρρενωπότητας

Το μήκος των δακτύλων των ανδρών αποτελεί ένδειξη αρρενωπότητας και κυριαρχίας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους, … σύμφωνα με έρευνα αυστριακών επιστημόνων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Προηγούμενες έρευνες εντόπισαν τη σχέση ανάμεσα στην αναλογία του δείκτη και του παράμεσου και τα αρρενωπά χαρακτηριστικά στους ενήλικες άνδρες.

«Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η σχέση υφίσταται ήδη και πριν από την εφηβεία» εξηγεί η Κατρίν Σέφερ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο της Βιέννης και επικεφαλής της έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, που υποδηλώνουν αρρενωπότητα και κυριαρχία, υφίστανται από τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός άνδρα.

Αυτό θα μπορούσε να έχει κοινωνικό αντίκτυπο καθώς τα αγόρια με αρρενωπό πρόσωπο μπορεί να χαρακτηρίζονται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με εκείνα που έχουν πιο λεπτά χαρακτηριστικά.

Ύστερα από μελέτη των χεριών και των προσώπων αγοριών, ηλικίας 4 με 11 ετών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο μακρύτερος είναι ο παράμεσος σε σχέση με τον δείκτη, «τόσο μικρότερο και στενότερο είναι το μέτωπο και πυκνότερα τα φρύδια, όσο φαρδύτερη και κοντύτερη είναι η μύτη τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόσωπο».

Προηγούμενες μελέτες διαπίστωσαν ότι η αναλογία δείκτη-παράμεσου εξαρτάται από τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών στα οποία εκτίθενται τα βρέφη στη διάρκεια της κύησης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *