Το βιονικό χέρι του άλλαξε τη ζωή

Ο Πάτρικ Κέιν γνώρισε το άσχημο πρόσωπο της ζωής πολύ νωρίς. Σε ηλικία μόλις 9 μηνών προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα. … Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό του χέρι και το δεξί πόδι και να αφαιρέσουν τμήματα του δεξιού χεριού.

Ο Πάτρικ, που είναι πλέον 14 ετών και ζει στο Λονδίνο, χρειάστηκε τεχνητά μέλη. Τα τεχνητά πόδια τον βοήθησαν να ζει μια σχεδόν φυσιολογική ζωή. Μπορούσε να κολυμπά και να τρέχει. Όμως, τα τεχνητά χέρια δεν είχαν εξελιχθεί τόσο και δεν του επέτρεπαν να κάνει απλές, καθημερινές δραστηριότητες.

Αυτό άλλαξε όταν ο Πάτρικ απέκτησε ένα νέο, βιονικό χέρι. Το i-Limb Pulse τοποθετήθηκε πριν από περίπου 18 μήνες και, όπως λέει, ο νεαρός, έχει αλλάξει τελείως τη ζωή του! Τώρα πια μπορεί να κάνει πράγματα που ήταν αδιανόητα γι’ αυτόν και έχει αποκτήσει ανεξαρτησία στην καθημερινή του ζωή. Ο Πάτρικ «καθοδηγεί» το προσθετικό μέλος, κινώντας τους μύες στο μπράτσο του. Μπορεί να ετοιμάζει μόνος του το φαγητό του και να τακτοποιεί το δωμάτιό του, ενώ πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο.

Το συγκεκριμένο τεχνητό μέλος έχει ήδη τοποθετηθεί σε 2.000 άτομα, κυρίως στις ΗΠΑ, και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πάτρικ, είναι ότι εξακολουθεί να μην έχει την αίσθηση της αφής. Όμως, ακόμη και αυτό, του δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα! Όπως λέει ο ίδιος: «Μπορώ να κάνω άφοβα τα πειράματα χημείας στο σχολείο, χωρίς να φοβάμαι εγκαύματα και ατυχήματα».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *