Τι πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν τοποθετήσει γέφυρες ή θήκες;

Η υγιής οδοντοστοιχία εί … ναι το ιδανικό για να μπορούμε να απολαύσουμε κάθε τροφή. Ωστόσο, πολλοί λόγω προβλημάτων έχουν αναγκαστεί να επισκεφτούν τον οδοντίατρο και να τοποθετήσουν γέφυρες ή θήκες.

Όπως, επισημαίνουν οι ειδικοί η τοποθέτηση των ξένων αυτών σωμάτων συνεπάγεται και μιας φροντίδας από μέρους του ασθενούς προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενόχληση και ο κίνδυνος να φύγουν από τη θέση τους.

Οι συμβουλές της αμερικανικής ένωσης οδοντιάτρων που ακολουθούν καλό θα ήταν να τηρούνται όσο το δυνατόν πιο πιστά από όσους έχουν τοποθετήσει γέφυρες ή θήκες:

– Ξεκινήστε το γεύμα με μαλακές τροφές.
– Κόψτε το φαγητό σε μικρά κομματάκια.
– Τρώτε αργά και προσεκτικά. Καλό θα ήταν να μην μασάτε από τη μία μόνο μεριά του στόματος, αλλά και από τις δύο.
– Σιγά-σιγά προσθέστε και άλλες τροφές. Δηλαδή ενώ ακολουθείτε τα παραπάνω, μπορείτε να τρώτε μια μπουκιά από το κυρίως φαγητό και στην συνέχεια άλλη μία μπουκιά από τη σαλάτα.
– Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που είναι ζεστές. Για παράδειγμα, οι σούπες αλλά και τα φαγητά που μόλις έχουν βγει από το φούρνο ή από την κατσαρόλα, καλό θα ήταν να περιμένουμε να κρυώσουν πριν τα φάμε.
– Προσέξτε πώς μασάτε ένα φαγητό που είναι σκληρό, όπως οι μπριζόλες.
– Δώστε προσοχή σε όσα φαγητά έχουν αιχμηρές άκρες, όπως το ψωμί. Μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό χωρίς να το καταλάβετε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *