Τα παιδιά που θήλασαν έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς

Τα μωρά τα οποία οι μητέρες τους τα θήλασαν έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι την ηλικία … των  πέντε ετών, σε σχέση με όσα τράφηκαν με βρεφικό γάλα («φόρμουλα»), σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα.

Μια πιθανή εξήγηση για αυτή τη διαφορά, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι το γάλα του θηλασμού περιέχει μεγάλες ποσότητες από ζωτικές ουσίες (πολυακόρεστα λιπαρά και ορμονικούς παράγοντες), που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του βρέφους. Επίσης, ο θηλασμός συνεπάγεται μεγαλύτερη σωματική και ψυχική επαφή ανάμεσα στη μητέρα και το νεογέννητο, πράγμα που βοηθά στη μάθηση και την προσαρμοστικότητα του βρέφους στο νέο περιβάλλον που βρέθηκε.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι όλα τα παιδιά, κατά καιρούς, εμφανίζουν επιθετικές ή αρνητικές συμπεριφορές, όμως θεωρείται πως εμφανίζουν κάποιο πρόβλημα, μόνο αν αυτές οι πράξεις γίνονται συστηματικά για μεγάλη χρονική περίοδο και αναστατώνουν την προσωπική και την οικογενειακή ζωή του παιδιού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *