Τα μακαρόνια που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Επιστήμονες στην Ιταλία και την Ισπανία, δήλωσαν ότι ανέπτυξαν νέο είδος ζυμαρικών από αλεύρι κριθαριού, που μπορεί ενδεχομένως να … μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας για τους λάτρεις των σπαγγέτι.

Το κριθάρι αποτελεί τέλεια πηγή ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε. Είναι δημοφιλές ως συστατικό λειτουργικών τροφίμων που υποκαθιστώνται με υγιεινά πρόσθετα.

Τα λειτουργικά τρόφιμα θεωρούνται υγιεινά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Χημικών, έγιναν δημοφιλή παγκοσμίως σε όσους ανησυχούν για την υγεία τους, δημιουργώντας μια νέα βιομηχανία που αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 176 δισ. μέχρι το 2013.

Οι Vito Verardo, από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και Ana Maria Gomez-Caravaca, από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, δήλωσαν ότι μπορεί να μην αργήσει η μέρα που θα δούμε πακέτα ζυμαρικών να αναγράφουν ότι μπορούν να μειώνουν πιθανώς τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και να αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών λόγω του κριθαριού.

Δημιουργώντας τα νέα ζυμαρικά, οι επιστήμονες πρώτα έπρεπε να διαπιστώσουν αν μπορούσαν να καταστήσουν τα σπαγγέτι λειτουργικό τρόφιμο χρησιμοποιώντας το κριθάρι για να προσθέσουν ίνες και αντιοξειδωτικά. Έτσι, ανέπτυξαν αλεύρι από κριθάρι, που περιείχε το πιό θρεπτικό μέρους του δημητριακού.

Όπως έλπιζαν, οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα σπαγγέτι που παρασκευάστηκαν με αλεύρι από κριθάρι είχαν περισσότερη δραστηριότητα από ίνες και αντιοξειδωτικά σε σχέση με παραδοσιακά σπαγγέτι.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα σπαγγέτι από κριθάρι έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις από τον FDA ώστε να αναγράφονται στο πακέτο τα οφέλη στην υγεία.

Τα συστατικά στο κριθάρι, όπως διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη E, είναι γνωστό πως βοηθούν την καρδιά των ανθρώπων και το πεπτικό σύστημα

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *