Τα θετικά του μακροχρόνιου θηλασμού

Όπως αποκάλυψε έρευνα Φιλανδών επιστημόνων ο μακροχρόνιος θηλασμός προστατεύει τις γυναίκες από τη μελλοντική παχυσαρκία και τα σχετιζόμενα μ’ … αυτή καρδιο-μεταβολικά νοσήματα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο «Journal of Public Health Nutrition.

Από την αναδρομική έρευνα, που έγινε σ’ ένα δείγμα 212 γυναικών μέσης ηλικίας 48 ετών, 16-20 χρόνια μετά την τελευταία εγκυμοσύνη, προέκυψε ότι όσες μητέρες είχαν θηλάσει για λιγότερο από 6 μήνες είχαν μεγαλύτερο ποσοστό λιπώδους μάζας στο σώμα τους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.

Το 46,5% των γυναικών, που θήλασαν λιγότερο από 6 μήνες, είχαν υψηλό ποσοστό λίπους, σε σύγκριση με το 39% εκείνων που θήλασαν για 6 με 10 μήνες και με το 38% εκείνων που θήλασαν για περισσότερο από 10 μήνες.

Επιπλέον, η υψηλότερη λιπώδης μάζα στο σώμα των γυναικών συσχετίστηκε με σημαντικά υψηλότερη γλυκόζη ορού (προδιάθεση για σακχαρώδη διαβήτη), με αντίσταση στη δράση της ινσουλίνης (προδιάθεση για σακχαρώδη διαβήτη), με σημαντικά πιο αυξημένη χοληστερίνη (LDL) στο αίμα, όπως και με σημαντικά πιο αυξημένη συστολική και διαστολική πίεση αίματος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *