Τα έξτρα κιλά στην εγκυμοσύνη εγκυμονούν κινδύνους

Οι γυναίκες που βολεύονται με τη σκέψη «τρώω για δύο» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους κινδυνεύουν από «ισόβια … παχυσαρκία», προειδοποιούν οι ειδικοί.

Οι έγκυες που δεν προσέχουν τη διατροφή τους και παίρνουν υπερβολικό βάρος ενδέχεται να εμφανίσουν μέχρι και υπέρταση κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που διενεργήθηκε στο πανεπιστήμιο του Bristol.

Παρόλο που η απόκτηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απολύτως φυσιολογική καθώς αναπτύσσεται το έμβρυο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το έξτρα βάρος θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο του παιδιού, όσο και της μητέρας.

Οι ειδικοί συνιστούν ότι στους πρώτους έξι μήνες της εγκυμοσύνης η γυναίκα πρέπει να καταναλώνει περίπου 1.940 θερμίδες την ημέρα, όσο θα κατανάλωνε κι αν δεν ήταν έγκυος και πως δε χρειάζεται να αυξήσει την ποσότητα του φαγητού.

Τους επόμενους τρεις μήνες οι έγκυες χρειάζονται μόλις έξτρα 200 θερμίδες για να καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού τους και του εμβρύου. Οι 200 θερμίδες αντιστοιχούν σε μια φρουτοσαλάτα και ένα γιαούρτι ή ένα μικρό μπολ από μούσλι χωρίς ζάχαρη και ένα μήλο.

Η έρευνα αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσες γυναίκες παίρνουν πολύ βάρος στην εγκυμοσύνη τους 16 χρόνια μετά έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες και το σώμα τους να γίνει «μήλο».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *