Σύμμαχος των κουνουπιών ο «Καλλικράτης»

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις συγχωνεύσεις δήμων είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ψεκασμών σε αρκετές περιοχές, στις οποίες σημειώνονται … και πολλά μολυσματικά περιστατικά.

Οι κλιματικές συνθήκες και η γραφειοκρατία επέτρεψαν φέτος στα πλήθη κουνουπιών να κάνουν πολύ πιο… αισθητή την παρουσία τους, ενώ σταδιακά κατεβαίνουν σε νοτιότερες περιοχές μεταφέροντας μολυσματικές ασθένειες και τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Φαίνεται όμως ότι φέτος πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν όχι μόνο λόγω υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας αλλά και λόγω του «Καλλικράτη», καθώς η μεταφορά αρμοδιοτήτων οδήγησε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ψεκασμών σε αρκετές περιοχές. Όπως σημειώνει το «Έθνος της Κυριακής», στο πρόβλημα συνέβαλαν οι διαδικασίες διαφάνειας που μετέθεσαν την έναρξη των προγραμμάτων μέχρι να εγκριθούν.

Ενδεικτικό παράδειγμα η απενεργοποίηση του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες που βρίσκεται υπό κατάργηση, αν και ως μοναδικό στον ελλαδικό χώρο προσέφερε τεχνογνωσία και υποστήριξη σε αρκετές νομαρχίες της Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *