Συνδέεται η καισαρική τομή με την παιδική παχυσαρκία;

Τα τελευταία χρόνια, πολλές γυ … ναίκες επιλέγουν να γεννήσουν με καισαρική τομή, είτε λόγω κάποιου προβλήματος υγείας ή απλώς για να αποφύγουν τους πόνους του φυσιολογικού τοκετού.

Μια νέα έρευνα που διενήργησαν επιστήμονες του Imperial College στο Λονδίνο, φέρνει πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας και της σύνδεσής της με τη γέννα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ένα σημαντικό ποσοστό των παιδιών που δε γεννήθηκαν με φυσικό τοκετό, αλλά με καισαρική, αντιμετώπισαν πρόβλημα παχυσαρκίας αργότερα.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι, όπως φάνηκε από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική έχουν περισσότερο λίπος στο συκώτι τους σε σχέση με τα μωρά που γεννιούνται με φυσικό τοκετό. Αντιθέτως, η φυσική γέννα μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό έτσι ώστε να ελέγχει τη συγκέντρωση του λίπους.

Παρόλα αυτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization) δεν έχει επιβεβαιώσει τα παραπάνω αποτελέσματα, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε, αν σκοπεύετε να γεννήσετε με αυτό τον τρόπο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *