Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο, στριφογυρνούν στο κρεβάτι και κοιμούνται ελάχιστες ώρες.

Τα προβλήματα … αυτά οφείλονται πολλές φορές στο μεγάλο φόρτο εργασίας καθώς και στο στρες της καθημερινής ζωής. Έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την αϋπνία, χωρίς να χρειάζεται να στραφείτε στα φάρμακα.

Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι 6 συμβουλές…

Πριν κοιμηθείτε προσπαθήστε να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή απλά ξαπλώνοντας στο κρεβάτι με χαμηλό φως. Αποφύγετε την χρήση του υπολογιστή και την παρακολούθηση της τηλεόρασης.

Μην τρώτε μεγάλα γεύματα πριν κοιμηθείτε. Προτιμήστε φαγητά που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και μαγνήσιο, όπως τα πράσινα λαχανικά. Καλή επιλογή είναι οι μπανάνες και τα γιαούρτια.

Όταν νιώθετε άνετοι και χαρούμενοι να πέσετε στο κρεβάτι σας, θα έχετε καλύτερο ύπνο. Αγοράστε ένα καινούριο μαξιλάρι, αναπαυτικές και όμορφες πυτζάμες καθώς και ένα αρωματικό κερί.

Προσπαθήστε να μειώσετε το στρες. Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο να πετύχετε, καθώς λίγο πριν πέσετε για ύπνο σκέφτεστε ό,τι έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι θετικό, κάτι που σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Αν έχετε κατοικίδιο, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε περισσότερο…

Κάθε βράδυ καθορίστε μια ώρα που θα είστε στο κρεβάτι, μια ώρα όμως που να ανταποκρίνεται στις καθημερινές σας συνήθειες, όχι για παράδειγμα 10 το βράδυ. Διαλέξτε μια ώρα και προσπαθήστε να τηρείτε την ώρα αυτή.

Η γυμναστική είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κουράζετε το σώμα σας. Μετά από μια ώρα γυμναστικής, κουράζονται οι μυς με αποτέλεσμα να είναι καλύτερος ο ύπνος σας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *