Στη δημοσιότητα έκθεση με τις παρενέργειες του Septrin

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου ήρε … τις αντιρρήσεις του και θα κοινοποιήσει, μετά από παρέμβαση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου, τις εκθέσεις που αναφέρονται στις παρενέργειες που προκαλούνται στους ασθενείς από το Septrin, ένα φάρμακο για την θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων.

Ο κ. Διαμαντούρος, με ανακοίνωση του από το Στρασβούργο, συνεχάρη τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την απόφαση του, τονίζοντας ότι η δημοσιοποίηση εγγράφων που αναφέρονται σε ανεπιθύμητες παρενέργειες από την χρήση αντιβακτηριακών φαρμάκων αυξάνει την αποτελεσματικότητα του έργου του Οργανισμού στον τομέα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το ζήτημα της απαγόρευσης σε έγγραφα που αναφέρονται σε παρενέργειες φαρμάκων έθεσε με επίσημη καταγγελία του προς τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή ένα ελληνικό δικηγορικό γραφείο, που είχε ζητήσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να του δώσει τις σχετικές εκθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι παρενέργειες που δημιουργεί η χρήση του αντιβακτηριακού φαρμάκου Septrin.

Ο Οργανισμός αρνήθηκε, με την δικαιολογία ότι στις εκθέσεις περιλαβάνονταν προσωπικά δεδομένα και απόρρητες εμπορικές πληροφορίες.

Υστερα από την σχετική έρευνα, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής συμπέρανε ότι τα εν λόγω έγγραφα δεν περιείχαν εμπιστευτικές εμπορικές πληροφορίες και ότι τα αλλα προσωπικά δεδομένα που περιέχονταν σ’ αυτές τις εκθέσεις θα μπορούσαν να αφαιρεθούν και να κοινοποιηθεί το υπόλοιπο από το περιεχόμενο τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *