Σοκάρουν τα κρούσματα αυτοκτονίας στην Αυστραλία

Περισσότερες από μία κλήσεις ανά ώρα για αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας, δέχεται η αυστραλιανή αστυνομία όπως αποκαλύπτουν τα νέα … στοιχεία-σοκ που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η αστυνομία δέχτηκε περισσότερες κλήσεις για αυτοκτονίες παρά για μεθυσμένους πέρυσι ενώ χρειάστηκε να παρουσιαστούν αστυνομικοί σε 11.873 περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας ή απειλές για αυτοκτονία, μόνο στη Μελβούρνη. Ο αριθμός των κλήσεων στην επικράτεια είναι πολλαπλάσιος.

Τα στοιχεία έχουν προκαλέσει συζητήσεις για αλλαγή του τρόπου χειρισμού των απειλών αυτοκτονίας και την παύση της αυτοεπιβαλλόμενης φίμωσης των ΜΜΕ, σχετικά με την αναφορά αυτοκτονιών λόγω του φόβου «μίμησης» της πράξης αυτής, από άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοια ψυχολογική κατάσταση.

«Οι αυτοκτονίες αποτελούν αφάνταστο βάρος για τις οικογένειες, τους φίλους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που καλούνται να ασχοληθούν με τους ανθρώπους αυτούς που έχουν φθάσει σε ένα σημείο όπου αισθάνονται ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας σε θέματα πρόληψης αυτοκτονιών, Τζο Ρόμπινσον.

Τα ασθενοφόρα της Βικτόριας κλήθηκαν σε 7.941 απόπειρες αυτοκτονίας ή απειλές αυτοκτονίας στη Μελβούρνη πέρυσι, ενώ λιγότερες από μια στις πέντε κλήσεις αφορούσε άτομα με ψυχιατρικές παθήσεις.

Η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία, με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το τρέχον έτος, αποκάλυψε ότι 2.132 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2009, με 512 στη Βικτόρια. Περίπου το 10% αυτών ήταν έφηβοι, με έναν στους πέντε θανάτους να αφορά άτομα ηλικίας 15-35.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *