Πώς να διατηρηθείτε βγαίνοντας έξω για φαγητό

Όποιο εστιατόριο ή ταβέρνα κι αν επιλέξετε, ξεκινήστε το γεύμα σας με μια σαλάτα ή ακόμα καλύτερα με ποικιλία … από σαλάτες διαφορετικών χρωμάτων (π.χ. αγγουροντομάτα, χόρτα, ψητά λαχανικά), οι οποίες θα σας προσφέρουν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά και θα «ρίξουν» το θερμιδικό περιεχόμενο του τραπεζιού, αφού θα σας χορτάσουν πριν φτάσουν τα υπόλοιπα πιάτα.

Μην πέσετε με τα μούτρα στο ψωμί μέχρι να έρθουν τα πρώτα πιάτα στο τραπέζι σας. Καλό είναι να το αποφύγετε, οπότε ζητήστε να μην σας το φέρουν για να μην μπείτε σε πειρασμό.

Από ορεκτικά προτιμήστε όσα είναι βραστά ή ψητά. Κι αν αυτό σας θυμίζει δίαιτα, σκεφτείτε πόσο νόστιμο είναι το χταπόδι σχάρας, το ψητό καλαμάρι, ή τα αχνιστά μύδια. Τα τηγανιτά δεν είναι απαγορευτικά στις διακοπές σας, αρκεί να τα καταναλώνετε όχι περισσότερες από 1-2 φορές την εβδομάδα και σε μικρές ποσότητες, π.χ. μαζί με τα προηγούμενα θαλασσινά μεζεδάκια μπορείτε να φάτε 1-2 κομμάτια τηγανιτό καλαμαράκι.

Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να παραγγείλετε ένα φρέσκο ψάρι ψητό ή πιο οικονομικά μία μερίδα σαρδέλες ψητές ή γαύρο ριγανάτο. Πρόκειται για πολύ υγιεινές επιλογές, οι οποίες σας προσφέρουν ελάχιστες θερμίδες, αφού ακόμα και τα λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομός, τσιπούρα, μπαρμπούνι, σαρδέλα, ρέγκα, σκουμπρί) δεν ξεπερνούν τις 100-150 θερμίδες ανά 100 γρ. ψημένου ψαριού.

Άπαχα κρέατα στη σχάρα: Είναι η καλύτερη επιλογή για όσους βρίσκονται σε δίαιτα, ειδικά αν δεν συνοδεύονται από πατάτες τηγανιτές, αλλά από σαλάτα ή ψητά λαχανικά. Επιλέξτε ιδανικά το κοτόπουλο, το ψαρονέφρι και ένα άπαχο φιλέτο μοσχάρι, και αν σας λείπουν οι τηγανιτές πατάτες «τσιμπήστε» 5-6 κομμάτια και καταπολεμήστε την στέρηση.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος: Δεν χρειάζεται να τρώτε βιαστικά μόνο και μόνο για να καλύψετε την πείνα σας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι χρειάζονται περίπου 20’ για να σταλεί το μήνυμα στον εγκέφαλό σας ότι έχετε χορτάσει.

Αν έχετε διάθεση για παγωτό, μοιραστείτε ένα παγωτό γρανίτα ή σορμπέ φρούτου ή γιαουρτιού. Θα αλλάξουν τη γεύση σας χωρίς να σας φορτώνουν με πολλές θερμίδες.

Πηγή: nutrimed

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *