Πώς θα εξασφαλίσουμε μακροζωία;

Μια ισορροπημένη διατροφή και η προσοχή της σωματικής μας κατάστασης μπορούν να βοηθήσουν για μια καλή ζωή. Πέραν όμως … από τους γενικούς αυτούς κανόνες, υπάρχουν και ορισμένες πρακτικές συμβουλές που μπορούν να συμβάλλουν στην αποτοξίνωση και να μας ανανεώσουν εξασφαλίζοντας μας έτσι μακροζωία.

Ακολουθώντας τις 4 συμβουλές που ακολουθούν θα έχετε θετική ενέργεια και θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις συνέπειες των ανθυγιεινών συνηθειών που όλοι έχουμε.

Ένα σημαντικό φρούτο που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στο διαιτολόγιό σας, είναι το λεμόνι. Άλλωστε για αιώνες χρησιμοποιούνταν ως τονωτικό, αντισηπτικό και διουρητικό. Η κατανάλωση ενός χυμού λεμονιού αραιωμένου με νερό, το πρωί, μπορεί να ενεργοποιήσει το συκώτι και το έντερό σας. Η φλούδα του περιέχει μία ουσία που έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει ορισμένες μορφές καρκίνου. Επιπλέον τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνη C που έχει αντιοξειδωτική δράση.

Η ώρα του μπάνιου δεν είναι μόνο για τα παιδιά! Αναζωογονηθείτε, γεμίζοντας την μπανιέρα σας με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια. Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το καθένα: μέντα, κανέλα, ευκάλυπτο, μάραθο, δυόσμο και άλατα. Το άρωμα και οι θεραπευτικές ιδιότητες τους θα σας κρατήσουν μακριά από την πίεση και θα ξυπνήσετε με ανανεωμένη ενέργεια!

Η σωστή αναπνοή μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος και να περιορίσει την παραγωγή ορμονών που ευθύνονται για το άγχος. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό, για να σας δείξει τις ασκήσεις αυτές και η διάθεσή σας θα χτυπήσει κόκκινο!

Δώστε στο σώμα σας χλωροφύλλη και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Διαβάστε προσεκτικά τις τροφές που την περιέχουν. Σπαράγγια, πιπεριές πράσινες, σπανάκι, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, φασολάκια, πράσα, πράσινες ελιές και μαϊντανός είναι πηγές χλωροφύλλης που καλό θα ήταν να υπάρχουν στο διαιτολόγιο σας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *