Πώς θα γίνετε ευτυχισμένοι

Ένα νέο παγκόσμιο κίνημα για την ευτυχία, το «Action for happiness» ανακάλυψε το μυστικό της ευτυχίας! Ποιο είναι αυτό; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Το μυστικό για την ευτυχία είναι να κάνετε θετικές σκέψεις και να μη χρησιμοποιείτε συχνά το κινητό σας. Μεταξύ των μελών του κινήματος είναι και ο Δαλάι Λάμα. Το κίνημα «Action for Happiness» ιδρύθηκε τον περασμένο χρόνο και τα επίσημα εγκαίνιά του έγιναν σήμερα στο Λονδίνο. Τα μέλη του απορρίπτουν τον ατομικισμό και τον υλισμό και παρέχουν εναλλακτικές, πρακτικές συμβουλές για μία πιο ευτυχισμένη ζωή.

Το κίνημα, συνιδρυτής του οποίου είναι ο Ρίτσαρντ Λέϊαρντ, καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics και ειδικός σε θέματα ευτυχίας, αριθμεί 4.500 μέλη από 68 χώρες.

Για να στηρίξει το επιχείρημά του, το κίνημα αναφέρει ότι από έρευνες που έγιναν σε δείγματα Βρετανών και Αμερικανών, προκύπτει ότι δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένοι σήμερα σε σχέση με τη δεκαετία του ΄50 παρά την οικονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε αυτό το διάστημα.

«Ο κυριότερος εξωγεής παράγοντας που επηρεάζει την ευτυχία ενός ανθρώπου είναι η ποιότητα των σχέσεών του στο σπίτι, στη δουλειά και στην κοινωνία. Και ο κυριότερος εσωτερικός παράγοντας είναι η πνευματική του υγεία» προσθέτει σε ανακοίνωσή του.

Ανάμεσα στις προτάσεις του κινήματος για το πώς μπορεί κάποιος να διατηρήσει το κέφι του είναι να βοηθάει τους άλλους, να γυμνάζεται, να επιδιώκει την επίτευξη στόχων, αλλά και να διαλογίζεται, να μη χρησιμοποιεί διαρκώς το κινητό του και το Ίντερνετ και να διοργανώνει υπαίθρια πάρτι.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *