Πώς θα απαλλαγείτε από τη χαλάρωση στα χέρια;

Μάλλον θα σε εκπλήξει, αλλά το πρόγραμμα γυμναστικής σου μπορεί να μην είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για αυτό το … μέρος του σώματος. Η χαλάρωση στο εσωτερικό των μπράτσων μπορεί να είναι ένδειξη χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης.

Η τεστοστερόνη, μία από τις βασικές ορμόνες για άντρες και γυναίκες, συνήθως παραβλέπεται στις γυναίκες αφού είναι συνυφασμένη με το αρσενικό φύλο.

Οι γυναίκες έχουν εκ γενετής χαμηλότερα επίπεδα αυτής της ορμόνης από τους άντρες, αλλά πολλές γυναίκες μπορεί να έχουν ακόμα χαμηλότερα επίπεδα λόγω άγχους ή άλλων παραγόντων όπως για παράδειγμα: ανεπαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης, κάνουν γυμναστική με βαράκια λιγότερων κιλών ή ακόμα ασκήσεις χαμηλής έντασης, λίγος ύπνος, λήψη αντισυλληπτικών χαπιών κλπ.

Αν θες να βελτιώσεις αυτήν την περιοχή, μείωσε καταρχήν τα επίπεδα στρες και αντιμετώπισε αυτά που κανείς λάθος στο γυμναστήριο.

Το λίπος δεν μπορεί να εξαφανιστεί ή να μειωθεί τοπικά από περιοχές που βλέπουμε ότι έχουμε μεγαλύτερη συσσώρευση από κάποιες άλλες. Κάτι τέτοιο δεν καθίσταται δυνατό καθώς το λίπος μειώνεται συνολικά από τις λιποαποθήκες του σώματός μας και μετράται ποσοστιαία. Είναι λογικό κάποιες περιοχές να έχουν μεγαλύτερη λιπώδη μάζα από κάποιες άλλες και ο λόγοι είναι δύο:

1) Το γυναίκειο σώμα σε σχέση με το αντρικό αποθηκεύει σε διαφορετικά σημεία λιπώδη ιστό, όμως παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο και το DNA του κάθε άνθρωπου ξεχωριστά.

2) Όταν το σώμα μας δεν παράγει έργο, μοιραία η πρόσληψη θερμίδων θα είναι αρκετά μεγαλύτερη απ’ ό,τι η κατανάλωση αυτών μέσω καύσεων. Επιπλέον, ένας μυς που δεν παράγει έργο μοιραία ατονεί και είναι λογικό να τον περιβάλει μεγαλύτερη λιπώδη μάζα απ’ ότι εάν γυμναζόταν.

Προσπαθήστε να αποβάλετε το στρες που σας διακατέχει, ώστε τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Δουλέψτε όλες τις μυϊκές ομάδες στο γυμναστήριο ώστε να δίνετε ερέθισμα και μυϊκό τόνο όσες περισσότερες φορές μπορείτε.

Πηγή: missbloom.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *