Προς κατεδάφιση το παλιό νοσοκομείο στα Χανιά

Γεώργιος» με το ποσό των 500.000 ευρώ, για την εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης του παλιού νοσοκομείου, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι από τα Χανιά ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος εξήρε την συμβολή του δημάρχου, Μανώλη Σκουλάκη, προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης του χρόνιου αυτού αιτήματος της χανιώτικης κοινωνίας, τονίζοντας ότι στους σχεδιασμούς του υπουργείου, με τη σύμφωνη γνώμη και του δήμου Χανίων, είναι η ανέγερση στον χώρο του παλιού νοσοκομείου ενός Κέντρου Υγείας, καθώς και η δημιουργία πάρκου και χώρων πρασίνου.

«Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Χανίων και του υπουργείου, ώστε να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Λοβέρδο για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι «ο δήμος Χανίων είναι αποφασισμένος να κάνει αγώνα δρόμου για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ».

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Νίκου Πολύζου, το σύνολο της δαπάνης θα καλυφθεί από αδιάθετα υπόλοιπα επιχορηγήσεων που έχουν δοθεί στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. για την εκτέλεση έργων, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί και παραμένουν κατατεθειμένα στο λογαριασμό που τηρεί η εταιρεία στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *