Ποιοι υποφέρουν από αϋπνία

Πολλοί από σας, υποφέρετε από διάφορες διαταραχές ύπνου. Μία από αυτές είναι και η αϋπνία. Ένας στους τρεις ενήλικες, … υποφέρουν από τα συμπτώματά της.

Οι περισσότεροι την αποδίδουν στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και είναι κυρίως οικονομικού χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα όμως οι πιθανές αιτίες της αϋπνίας, είναι πολύ περισσότερες.

Σύμφωνα με κορυφαίους ειδικούς, πολλοί παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε αυτήν:

– Ο συχνός και επίμονος πονοκέφαλος, συχνά ευθύνεται για την αϋπνία. Αρκετοί από σας θα έχετε διαπιστώσει, ότι ο πονοκέφαλος όταν επιμένει, ειδικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, σας κάνει πιο νευρικούς με αποτέλεσμα να χάνετε τον ύπνο σας.

– Η αρθρίτιδα. Είναι μία ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από έντονο πόνο στην κίνηση και στις αρθρώσεις. Έτσι ένα μεγάλο μέρος όσων υποφέρουν από αυτήν, παρουσιάζει πρόβλημα στον ύπνο και δεν μπορεί να κοιμηθεί.

– Το άσθμα είναι μία από τις κυριότερες αιτίες που πολλοί άνθρωποι πάσχουν από αϋπνίες. Όταν κάποιος δεν αναπνέει καλά, λόγω του άσθματος, επιβαρύνεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, τις νυχτερινές ώρες.

– Ο υπερθυρεοειδισμός, είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγεί στην αϋπνία, αφού οι περισσότεροι ασθενείς υποφέρουν τις βραδινές ώρες από εξάψεις.

– Όσες γυναίκες βρίσκονται στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια, για μεγάλη χρονική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλό θα είναι εάν δεν κοιμάστε τα βράδια, να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό. Με κατάλληλες εξετάσεις, θα διαπιστωθεί εάν έχετε πέσει θύμα της αϋπνίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *