Ποιοι πρέπει να πάρουν συμπληρώματα διατροφής;

την πλειοψηφία των ανθρώπων μια ισορροπημένη και με ποικιλία διατροφή, είναι δυνατό να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για καλή υγεία.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι υγιεινή διατροφή είναι δύσκολο να επιτευχθεί, γι’ αυτό και τα συμπληρώματα τα θεωρούν απαραίτητα.

Ποιοι πρέπει να πάρουν συμπληρώματα;

-Βιταμίνη Β12 για τους αυστηρά φυτοφάγους.
-Άτομα που δεν έχουν το χρόνο να καταναλώνουν πλήρη και επαρκή γεύματα, που κάνουν δίαιτες αδυνατίσματος και ελλιποβαρή άτομα (εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον αρμόδιο επιστήμονα υγείας).
-Για εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τη συνολική τους υγεία, τη φυσική τους κατάσταση, που αθλούνται ή έχουν στρες.
-Συμπληρώματα ασβεστίου μαζί με βιταμίνη D για ανθρώπους που κινδυνεύουν από οστεοπόρωση ή Β6 και/ ή μαγνήσιο σε προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο. Γυναίκες σε περιόδους εγκυμοσύνης και θηλασμού ή μωρά κάτω των 2 ετών, χρειάζονται συμπλήρωμα φυλλικού οξέος ή Βιταμίνη D αντίστοιχα.
-Ασθενείς ή πάσχοντες σε ανάρρωση (π.χ. σύνδρομο δυσαπορρόφησης, ηπατοχολικά νοσήματα, εγκαυματίες, άτομα με συγγενή προβλήματα μεταβολισμού) .
-Σε καπνιστές, αλκοολικούς, εθισμένους στα ναρκωτικά, σε άτομα με χαμηλό εισόδημα και άτομα τα οποία κάνουν χρόνια χρήση φαρμάκων.
-Για να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν διάφορα συμπτώματα, όπως στο κρυολόγημα, τα καρδιαγγειακά νοσήματα (π.χ. νιασίνη και βιταμίνες της ομάδας Β), στον καρκίνο (τα αντιοξειδωτικά), στη μειωμένη όραση, σε δερματολογικές παθήσεις κ.α.)

Η υπερβολική πρόσληψη ορισμένων βιταμινών ή μετάλλων, μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *